Vinterklargøring

er din bil klar til vinteren ?

Det absolut vigtigste ved en vinterklar bil er og bliver skiftet til vinterdæk. Hvis du gerne vil have en god bremselængde, bør du skifte til vinterdæk, når dagstemperaturen rammer de 7 grader.
7 graders-reglen tager udspring i, at det er dér, at ydertemperaturerne kan begynde at komme ned på frysepunktet eller derunder. Fra den første frost rammer bliver det decideret farligt at køre med andet end vinterdæk, så gør dig selv og din bil den tjeneste at skifte med det samme. Og gerne før.

Vi vinterklargør din bil, på en ny måde !

Vi gennemgår din bil på følgende punkter:

dæk

køler-, bremse- og sprinklervæske og olie kontrolleres

batteri kapaciteten og generatorens ydeevne

bilens bremser

undervognsbehandling

vinduesvisker / sprinklersystem

smøre gummilister

bilen bliver vasket og derefter lakforseglet
( vinter alufælge bliver også lakforseglet )

Pris Kr. 1495 eksl moms, olie og reservedele

Vinterklargøring er vigtigt !

Tjek bilens væsker

Her gælder det køler-, bremse- og sprinklervæske og olie. Kølervæsken skal være frostsikret, og det samme gælder for sprinklervæsken. Tjek samtidig væskestanden ved kold motor. Olien skal som tommelfingerregel skiftes til vinter, så motoren har de bedst mulige forudsætninger for en nem og hurtig opstart på de kolde morgener. Nogle typer olie er såkaldt ’helårsolie’, så der er et skift ikke nødvendigt. Ved alle bilens væsker gælder det om at sikre sig, at alle er fyldt op til de korrekte niveauer.

Behandl med lak- og fælgforsegling

Du bør lakforsegle din bil for at beskytte mod blandt andet snavs, salt og flyverust. Lakforsegleren lukker ridser og fordybninger således, at snavset ikke kommer ned i ridser og fordybninger og skaber en ru overflade eller oxidering af lakken. Når du behandler din bil med lakforsegler, sørger du for, at bilens lak bedre kan modstå vinterens strabadser.

Når du alligevel skifter fra sommer- til vinterhjul, kan du samtidig gøre fælgene klar til en ny sæson. Efter du har rengjort dine fælge, kan du behandle dem med en omgang fælgforsegler. Fælgforsegleren beskytter dine fælge mod salt, bremsestøv og snavs.

Få din bil undervognsbehandlet

Det er ikke bare vinteren, der er hård ved din bil – det er det danske klima generelt. De fleste biler er slet ikke lavet til vores forhold, så derfor er det en god ide at overveje undervognsbehandling af din bil. Dette gælder især for vinteren, da fugt og salt tærer voldsomt på bilens karrosseri. Både salt og fugt samles ofte i hulrum, på undersiden og på indersiden af karosseriet, hvilket hurtigt kan resultere i rustgennemtæring. En undervognsbehandling foretages hos dit lokale værksted eller rustbeskyttelsescenter.

Kontrollér bilens batteri

Sørg for at kontrollere dit batteris ladetilstand, da der i vinterhalvåret kommer et ekstra stort strømforbrug til sædevarmer, vinduesvisker, elruder, lys og lignende. Du kan få tjekket dit batteri hos dit lokale værksted. Adskillige biler kører rundt med et batteri, der kun er opladet med 50-70%, og kapaciteten falder i takt med, at temperaturen falder udenfor. Anskaf dig eventuelt en hjemmebatterilader, der kan afhjælpe situationer, hvor dit batteri er helt drænet for strøm.

 

Copyright © 2017. AA Bilcenter. All rights reserved